Kirurgi - Raglamyr Smådyrklinikk

Go to content

Main menu:

Kirurgi
Mange dyr vil en eller annen gang i løpet av livet ha behov for kirurgisk behandling. De fleste eiere synes det er litt skummelt når kjæledyret skal i narkose.
Vi har alle hørt skrekkhistorien om det enkle rutineinngrepet som gikk galt fordi dyret ikke tålte narkosen.
Det vil alltid være en liten risiko med å legge et dyr eller et menneske i narkose. Vår oppgave er å gjøre alt som står i vår makt for at alle operasjoner skal ende godt.
Dette gjør vi ved Raglamyr Smådyrklinikk som forberedelser til operasjon:
Nøyaktig vekt
Vekten til dyret blir journalført og brukes for å regne ut en individtilpasset dose av beroligende og narkosemiddel. Dette er viktig på alle dyr, men særlig viktig for små dyr som marsvin og hamster.
Helseundersøkelse før operasjon
Alle rutineinngrep f.eks kastrering, utføres kun på friske dyr. Oppdager vi at dyret har en infeksjon venter vi med operasjonen til dyret er friskt. Når dyret trenger operasjon pga akutt sykdom blir situasjonen annerledes. Da tilpasser vi dosene utfra dyrets tilstand. Syke dyr blir lagt på intravenøst drypp for å opprettholde god sirkulasjon og væskebalanse.
Varmeputer
Vi har varmeputer som fungerer både isolerende og som stabilt liggeunderlag ved operasjon. Til de aller minste bruker vi i tillegg varmeflasker.

Overvåkning
Anestesiansvarlig overvåker anestesien, kirurgen konsentrerer seg om selve inngrepet. Vi bruker pulsoxymeter som hjelpemiddel i overvåkningen av anestesien.
Kunnskap
Kirurgi krever mye kunnskap og riktig utstyr. Vi investerer kontinuerlig i etterutdanning og avansert utstyr for å kunne gjennomføre kirurgiske inngrep med godt resultat. Vi holder oss oppdaterte på det siste innen anestesi og smertebehandling. God smertelindring gjør at dyret kommer seg mye raskere etter operasjonen. Vi tar ansvar for at dyret ditt skal få best mulig behandling.
I noen tilfeller vil det bety at vi henviser dere videre til en annen klinikk. Du som eier skal være trygg på at vi gjør det vi mener er best for pasienten.
Informasjon
Informasjon til eier er svært viktig. Du som eier vil ha stor innvirkning på det som skjer før og etter operasjonen, noe som kan påvirke hvor godt resultatet blir. Hunder og katter skal helst fastes de siste 6-12 timene før operasjon.
Etter operasjonen er det svært viktig at dere følger våre råd. Alt avhengig av inngrep og diagnose kan det være aktuelt med bruk av halskrage/body, smertestillende medisiner, restriksjoner på mosjon, og kanskje bruk av diettfôr.
Vi har utarbeidet egne informasjonsark for operasjonene vi utfører ofte. Vi legger vekt på å dele ut skriftlig informasjon, da det kan være vanskelig å huske på alt som blir sagt, når man får tilbake sin nyopererte venn!
Back to content | Back to main menu